Verf recycling

Jaarlijks worden enorme hoeveelheden restverven vernietigd door verbranding. Dit vormt een zware belasting voor het milieu. Ons streven is om zoveel mogelijk ingezamelde verfresten op te werken tot nieuwe verf.

Via ons innovatieve recycle proces worden met inzet van bruikbare verfrestanten weer nieuwe verven en lakken geproduceerd.

We beoordelen, scheiden en analyseren verfrestanten om deze weer als grondstof in te zetten bij de productie van nieuwe verf. Voor zowel bedrijven als consumenten is het mogelijk om hun restant verven bij ons in te leveren voor hergebruik. Op deze wijze wordt de cirkel van ons recyclingproces van Inter-GreeN in praktijk gebracht.

Met al meer dan 50 jaar ervaring weten wij als geen ander hoe je gevaarlijk afval inzamelt en op een juiste wijze opslaat, verwerkt en recyclet. Wij hepen u graag om verantwoord uw muurverfafval afvoeren. Hoe doen wij dit:

Ons verwerkingsproces

Na acceptatie van het afval wordt de verf bij binnenkomst gescheiden in volle (minimaal 25%) en lege verpakkingen. Vervolgens wordt de verf gesorteerd op type, kleur en kwaliteit t.b.v. bruikbaarheid. De bruikbare fracties worden in geproduceerde batches samengevoegd met nieuwe grondstoffen om tot een kwalitatief goed eindproduct te komen. Het eindproduct verlaat niet eerder onze fabriek voordat het door ons laboratorium uitvoerig is getest en goedgekeurd.

 

Een mooi voorbeeld hiervan is Sikkens Alpha Recycle Mat. Deze binnenmuurverf, welke voor 35% bestaat uit gerecyclede verf, is het resultaat van intensieve samenwerking tussen AKZO Nobel en InterCheM. Wil je weten hoe het productieproces van deze muurverf er uitziet, kijk dan naar onderstaande film:

 

Neem contact op

Wij helpen u graag met het op een juiste wijze afvoeren van uw verfafval. Wanneer u vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen. Bel ons, vul het digitale contactformulier in of gebruik de chatfunctie. Wij staan u graag te woord!

© 2024 Inter-Che-M B.V.