Destillatie

Bij InterCheM ligt de focus altijd op recycling. Het hergebruiken van oplos- en reinigingsmiddelen spaart immers het milieu. Een van de technieken waarmee we afval geschikt maken voor hergebruik, is destillatie. Tijdens het destillatieproces verdampen de schone oplosmiddelen en scheiden zich zo van het residu. Na afkoeling vangen we de schone grondstoffen op, controleren deze in het laboratorium en zetten ze, wanneer mogelijk, in voor hergebruik.

Het gebruiken van gedestilleerde chemische afvalstoffen hoeft ook zeker geen kwaliteitsverlies op te leveren. Integendeel! Door het afval middels verschillende (semi-) automatische methoden te recyclen, kan een groot deel als secundaire grondstof worden ingezet voor de ontwikkeling van nieuwe, hoogwaardige toepassingen. Daarbij leven we uiteraard de geldende nationale en internationale wet- en regelgeving strikt na.

Loondestillatie

Uw verontreinigde oplosmiddelen weer schoon terugkrijgen? Doormiddel van loondestillatie kunnen wij uw verontreinigde oplosmiddelen innemen, regenereren en weer aan u retour leveren. Loondestillatie verlaagt niet alleen uw afvalstroom, maar ook uw productiekosten. Want u betaalt voor een destillaat vaak minder dan voor een virgin grondstof. Mede daarom zijn wij voorstander van een eco-verantwoorde aanpak waarbij het hergebruiken van grondstoffen steeds belangrijker wordt.

Bulk export

We destilleren bulkhoeveelheden oplosmiddelen ,variërend van zuivere grondstoffen tot een mix van chemische producten en leveren dit middels ons netwerk over de hele wereld. Neem contact op voor ons huidige assortiment bulkstromen.

Inter-GreeN

Met ons zusterbedrijf Inter-GreeN leveren we een breed assortiment aan duurzame producten en paints die worden gemaakt van teruggewonnen grondstoffen uit het afval. Zo beschikken we o.a. over een breed assortiment gerecyclede oplosmiddelen, reinigers en verdunners.

Neem contact op

Bent u geïnteresseerd in het hergebruik van oplosmiddelen of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Bel: 024 678 02 00, vul het digitale contactformulier in of gebruik de chatfunctie. Wij staan u graag te woord!

Verf recycling
Gecertificeerde specialisten
Breed internationaal netwerk
© 2024 Inter-Che-M B.V.