Afval

InterCheM helpt u graag met het verantwoordelijk afvoeren van uw gevaarlijk afval. Met al meer dan 50 jaar ervaring weten wij als geen andere hoe je gevaarlijk afval inzamelt en op een juiste wijze opslaat, verwerkt en recyclet.

Met behulp van diverse emballages zijn we in staat om op een eenvoudige en efficiënte manier (gevaarlijk) afval in te zamelen. Ons eigen afvaltransport ruilt in één transportbeweging de afvalverpakkingen met ingezamelde afvalstoffen in voor een lege, waar in Nederland uw bedrijf zich ook bevindt.

Wij adviseren u over het correct scheiden en verpakken van het afval zodat veiligheids- en gezondheidsrisico’s zo veel mogelijk worden beperkt. Indien gewenst ondersteunen wij u ook wat betreft uw afvalstoffenadministratie.

Voor een juiste verwerking worden voorafgaand aan de inzameling van gevaarlijk afval de afvalstoffen door ons beoordeeld. Hieruit blijkt welk gevaarlijk afval geschikt is voor hergebruik als secundaire grondstof of hulpstof en welk afval niet.

Recycling

Van afval naar grondstof. Jaarlijks worden enorme hoeveelheden afval, o.a. restverven en gebruikte oplos- en reinigingsmiddelen vernietigd door verbranding. Dit vormt een zware belasting voor het milieu. Ons streven is om zoveel mogelijk ingezameld afval dusdanig te bewerken zodat het kan worden ingezet voor hergebruik.

Afvalverpakking

Wij zamelen uw gevaarlijk afval in met behulp van daarvoor geschikte verpakkingen. Aanleveren is mogelijk in diverse (om)verpakkingen zoals vaten, boxpallets, IBC’s en ASP’s. Onze medewerkers geven u graag advies over de juiste aanlevervoorwaarden per afvalstroom.

Calamiteiten

Wanneer er zich op uw terrein onvoorzien een milieu-incident heeft voorgedaan waarbij gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen is vaak directe actie noodzakelijk. Door onze jarenlange kennis op gebied van afval en chemie zijn wij in staat om adequaat te reageren. Onze specialisten maken een inventarisatie van de situatie om vervolgens efficiënt een oplossing te kunnen bieden, waarbij veiligheid ten alle tijden gewaarborgd blijft.

Inter-GreeN

Met ons zusterbedrijf Inter-GreeN leveren we een breed assortiment aan duurzame producten en paints die worden gemaakt van teruggewonnen grondstoffen uit het afval. Zo beschikken we o.a. over een breed assortiment gerecyclede oplosmiddelen, reinigers en verdunners.

Neem contact op

Wij helpen u graag met het op een juiste wijze afvoeren van uw gevaarlijk afval. Wanneer u vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen. Bel: 024 678 02 00, vul het digitale contactformulier in of gebruik de chatfunctie. Wij staan u graag te woord!

Inzamelen en leveren in één transportbeweging
Eigen transport via een vast routeschema
Unieke combinatie van afvalverwerking en productie op één locatie
© 2024 Inter-Che-M B.V.